lunes, 31 de mayo de 2010

El nombre de periodistes aturats a Catalunya creix un 100% en dos anys

El nombre de periodistes aturats a Catalunya s’ha incrementat gairebé un 100% en només dos anys. Un estudi presentat el passat dissabte pel periodista Josep Lluís Micó, que també és professor de la Universitat Ramon Llull, revela que la xifra de professionals de la informació inscrits a les Oficines de Treball de la Generalitat ha passat de 701 el 2007 a 1.388 el 2009. El tancaments d’empreses i els expedients de regulació d’ocupació són les dues principals causes que expliquen aquest fenomen en el sector. Malgrat això, cada curs, les set universitats del país amb facultats de Periodisme treuen al mercat laboral uns 500 nous llicenciats a la cerca d’una feina.

Micó, que va exposar en el dotzè congrés de la Societat Espanyola de Periodística, celebrat a València divendres i dissabte, els resultats de la investigació titulada Estudi comparatiu de les necessitats de personal als mitjans catalans i els periodistes formats a les facultats en època de crisi, va destacar igualment que les empreses reclamen sobretot professionals “amb un fort component intel·lectual i un ferm compromís amb la professió”.

En canvi, va afegir, nombrosos responsables dels mitjans del territori es queixen perquè només els arriben aspirants a aconseguir un lloc de treball “amb un bon nivell d’anglès i coneixements purament tècnics”.

El professor de la Universitat Ramon Llull va explicar que, per desenvolupar aquesta recerca, es van dur a terme entrevistes amb representants de les universitats, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, els principals grups i mitjans públics i privats, el Col•legi de Periodistes de Catalunya, sindicats, associacions i federacions professionals.

FUENTE: Comunicació21

No hay comentarios: