miércoles, 22 de abril de 2009

El Periódico i La Vanguardia entreguen la liquidació a una cinquantena de periodistes

dos diaris més venuts a Catalunya han entregat la liquidació o anunciat aquesta setmana l'acomiadament a una cinquantena de periodistes, emparant-se en la crisi econòmica que viu la societat i especialment els mitjans de comunicació. En concret, El Periódico de Catalunya acomiada 25 periodistes en funció de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) anunciat el desembre passat, mentre que altres 24 marxen amb les prejubilacions de La Vanguardia.

Pel que fa a El Periódico de Catalunya, l'empresa editora Primera Plana ha pagat indemnitzacions per acomiadament a 25 periodistes, mentre que sumant els diversos sectors de producció del diari la xifra s'eleva a 59 persones. Alguns d'ells ja han marxat del diari, altres ho faran paulatinament segons les necessitats de l'empresa.

El comitè d'empresa ha adreçat una nota als treballadors de El Periódico de Catalunya, explicant-los que s'ha aconseguit reduir molt lleugerament l'impacte de l'ERO, ja que l'empresa ha estat "molt rígida" en les negociacions i no ha accedit a fer concessions que haurien comportat una mínima despesa.

Leer la noticia completa

FUENTE: COLEGIO DE PERIODISTAS DE CATALUNYA

No hay comentarios: