miércoles, 1 de octubre de 2008

CRTVE rebrà 555,26 milions d'euros per equilibrar el límit de publicitat


La Corporació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) rebrà 555,26 euros per part de l’Estat per compensar la disminució d’ingressos a causa de la legislació que limita la publicitat. La legislació obliga els mitjans de RTVE a no emetre més d'11 minuts de publicitat per hora, com una mesura de millora del servei públic. De fet, RTVE rebrà 55,26 milions més que el passat 2007, una xifra que augmenta un 11,1%, segons el projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat que ha presentat avui el ministre d’Economia i Hisenda, Pedro Solbes, al Congrés dels Diputats.

El president de la Corporació, Luis Fernández, en la seva última compareixença a la Comissió Mixta de Control Parlamentari, va preveure que els costos previstos per aquest any serien d'1.196 milions d’euros i que els ingressos publicitaris caurien un 7’6%, és a dir 34 milions menys que l’any anterior. Si aquestes previsions es mantenen, l’Estat cobriria gairebé la meitat dels costos de l’ens públic.

D’altra banda, el grup empresarial Mediapro ha adjudicat a TVE els drets d’emissió de quatre partits de classificació pel Mundial de futbol de 2010 que es celebraran a Sud-àfrica. Ahir, el mateix últim dia per presentar-se a concurs, es va resoldre en favor de la televisió pública.

FONT: COMUNICACIO 21

No hay comentarios: